2823041346 Παλαιόχωρα, Χανιά elespaleochora@yahoo.com
 

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Παλαιόχωρας


Η ελιά, σύμβολο σοφίας και γνώσης η οποία αποτελεί ευλογημένος καρπός των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Τόσο η ελιά όσο και το ελαιόλαδο συνδέονται άρρηκτα με την ταυτότητα του τόπου μας. Ο Ιπποκράτης ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, μελέτησε και έγραψε για τα τεράστια οφέλη του ελαιόλαδου, ονομάζοντάς το “μέγα θεραπευτικό”.

Το ελαιόλαδο είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς των ελαιόδεντρων με φυσικές μεθόδους, χωρίς την προσθήκη χημικών βελτιωτικών και χωρίς καμία περαιτέρω κατεργασία. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής η οποία θεωρείται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ως το πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση πολλών ασθενειών.

Στη σύγχρονη εποχή το ελαιόλαδο αποτελεί, επιβεβαιωμένα πλέον και από την ιατρική επιστήμη, το ελιξίριο της ζωής, το σημαντικότερο συστατικό για την ανθρώπινη υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
 
 
 
Το ελαιόλαδο περιέχει  λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K , χλωροφύλλη πλούσια σε μαγνήσιο που υποστηρίζει τη δημιουργία υγειών ερυθρών αιμοσφαιρίων, σκουαλένιο, μια πρόδρομη ένωση των φυτοστερολών που βοηθούν στην μείωση της οξύτητας, φυτοστερόλες που παρεμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης, καφεϊνη και γαλλικό, συστατικά που τονώνουν την έκκριση της χολής κάνοντας έτσι λιγότερο όξινο το φαγητό που εξέρχεται από το στομάχι μειώνοντας το στρες στο πάγκρεας, φαινολικές ενώσεις που προάγουν την παραγωγή λιπολυτικών ενζύμων στο πάγκρεας.

Ακόμα το ελαιόλαδο έχει τις παρακάτω ιδιότητες: 
  Προστασία από την ρευματοειδή αρθρίτιδα
  Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος
  Περιέχει αντιοξειδωτικά
  Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
  Βοηθά στην πέψη των άλλων λιπαρών και μη τροφών
 
Προσδίδει υγεία, ευεξία και νοστιμιά στο τραπέζι μας!!!
 
 
 
 
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στην Παλαιοχώρα ώστε να δείτε την άριστη ποιότητα του ελαιολάδου μας στην περίοδο παραγωγής ελαιολάδου.